HVORFOR GAIS?

Når man bor i Norge, ja da heier de fleste på hele Sveriges Hammarby, AIK, IFK ICA eller kanskje Malmø eller noen andre lag. Tror faktisk GAIS har flere supportere i Norge enn Djurgården faktisk. Mitt forhold til GAIS startet tidlig 2000 tallet, inntil da hadde jeg ikke noen fast lag i Sverige. Hadde igjennom 90 tallet kjøpt masse fanziner fra igjennom forskjellige kontakter. Skal lage en sak seinere iår om mitt forhold til svenske fotballfanziner!.  Så når min Vålerenga kompis oppvokst i Bergsjøen og inviterte meg på GAIS, var jeg ikke vond å be. De kampene vi dro på var Torslanda hjemme i divisjon 1. Pluss en kamp til jeg ikke husker ifarte, ikke minst siste året det var Lucia cup i Scandinavium. Men GAIS, likte jeg med engang og vi ble imponert over at en malerlæring ga 1000 kr i måneden til GAIS. Lønningene i Sverige er jo mye lavere, enn det er i Norge. Dessuten var det mye annet som man likte med GAIS. At supporterne virkelig bryr seg om klubben, Klubben er som Vålerenga i Norge. Alltid litt lite cash, men supportere som virkelig stiller opp. Årets tur for GAIS Oslo blir nok 11.juni hjemme mot Sirius. Mens vi venter på den kampen, får vi følge med via sosiale medier og høre på Flaggorna Vajer på repeat. Ikke minst synge Framåt GAIS på pub i Oslo.

Allsvenskan 2017

MikkelK