Intervju med Radio Grønsvart

Hvem og hva er Radio Grønsvart?


Radio Grönsvart är två saker – först och främst är det världens största podcast om GAIS. Podcasten har varit aktiv sedan 2013 och har till dags dato släppt ifrån sig 39 avsnitt. Avsnitten brukar vara relativt lösa i formen med fokus på spontanitet och känslouttryck. Ibland har vi med gäster.
Den andra delen är radiogronsvart.se och tillhörande konton i sociala medier. Här publiceras egenskrivet material om GAIS. Det kan vara statistik, silly season-bloggar eller deppiga krönikor om GAIS obefintliga anfallsspel. Högt och lågt!
Syftet med hela «verksamheten» är att försöka fylla något form av tomrum som uppstår mellan matcher och säsonger, och på så vis ge Gaisare en möjlighet att fördjupa sig i det mörker som är GAIS, året om!


Beste/dårligste minne med GAIS?

På ett personligt plan så är derbyvinsterna 2008 och 2011 svårslagna. Sen ska inte kvalet till Allsvenskan 1999 eller kvalet till Superettan 2003 glömmas bort. Som en bubblare får jag ändå säga bortaderbyt mot ifk 2012, när vi uträknade, utnumrerade och uppgivna tokstöttade ett uselt GAIS till 0-0 samtidigt som vi sjöng «Superettan – här kommer grönsvart». 

Mange nye spillere inn i 2016. Hvem blir en hit?

Dan Keat. En spelare vars högstanivå ligger högt över Superettan, men som samtidigt verkar vara en toppenkille och hårt arbetande mittfältare med ett distansskott som saknar motstycke i Sverige (typ).


Hvilket pøbber pleier man å møte andre GAIS supportere?

I Göteborg är det främst två ställen en Gaisare bör vallfärda:
– Franke’s som ligger ett stenkast från Gamla Ullevi har en utpräglad GAIS-koppling med ett eget korplag som spelar i GAIS-tröjor samt garanterat fullsatt när GAIS spelar bortamatch.
– «En trappa upp» aka John Scotts Stable i centrala Göteborg. Gårdakvarnens officiella pub där all uppladdning inför GAIS hemmamatcher hålls. Bra priser i baren för medlemmar och sjukt bra stämning på matchdag!


Tidenens GAIS 11 i en klassisk 4–4-2 formasjon er?
«Tidernas GAIS 11» kan jag inte svara på, men jag kan bjuda på en personlig favorit från de 18 år som jag har följt GAIS:
Henri Sillanpää
Lukasz Chmaj, Richard Ekunde, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson
Mattias Lindström, Ivan Ottordahl, Eyo Hedinsson, Mervan Celik
Wanderson, Mattias Gravem

Husker dere Messias Gravem?


Det finns bara en Gravem!

Tips til GAIS musikk man kan høre på?. Flaggorna Vajer er en hit i GAIS OSLO. Andre tips?
Håkan Hellström får givetvis inte missas (Valborg, Gårdakvarnar och Skit), men inte heller punkbandet Attentat som gjort flertalet låtar med GAIS-tema! 
Hvilken plass ender GAIS på i Superettan iår?
Efter en svag säsongsstart så räddar Westman upp det hela och vi slutar femma!
Takk til Victor H for at han svarte på spørsmålene!