SKULLE VI ENDELIG FÅ 3 PINNAR OG ETT MÅL?

Siden vi gjenopptok tradisjonen med tur igjen i 2014, har vi hatt dårlig statistikk på Gamla Ullevi. 0-0 mot Øster i 2014, 0-2 mot Assyriska i 2015 og mot Sirius i helgen ble det som kjent 0-0. Men nytt av året, var at dette var nystiftede GAIS OSLO sin første offisielle tur. Pr.dags dato er vi 6 medlemmer, men vi har plass til mange flere, også støttemedlemmer. Medlemskapet koster 250 og støttemedlemskap koster 100. Deler av overskuddet går alltid tilbake til å støtte GAIS på ett eller annet vis.

Det var lørdag morgen og toget skulle gå 0702 fra OSLO S i retning Gøteborg. Klokken 0646 ringer telefonen, og det er heldigvis ikke reiselederen, men det er medlem nr 3. «Jeg rekker ikke toget, har forsovet meg!» «Jaja, men rekker du matchen? Medlem nummer 3 tar bussen etter oss til Gøteborg, og et mobbeoffer for turen er skapt. Han fikk nestsiste plass på bussen nedover og fikk en ukomfortabel reise. Mens vi andre to satt på toget med god komfort og velvære – trodde vi…

Synes du fotballsupportere er mye fyll og bråk? Da har du ikke opplevd 6 damer på rundt 30 år på utdrikkingslag til Gøteborg! De lagde mer bråk enn 50 supportere fra Sirius! Utrolig nok overlevde vi togturen. Vi var inne 1050, fant hotellet, sjekket inn og så var det ut på byen i Gøteborg.

De faste besøkene hos Pressbyråen og 7ans ølhall ble unnagjort før vi 2 timer før kamp dro innom Gårdarkvarnen sitt stamsted. Vi hadde med resten av GAIS OSLO t-skjortene og håpet å få solgt noen av disse. Fikk vi solgt alt…eller ingenting? Mange av supporterne hadde fått med seg GAIS OSLO, men ingen t-skjorter ble solgt. Sjefen for Gårdarkvarnen fikk en i gave og i tillegg gav vi bort en skjorte til en ung supporter hvor morsan var fra Lambertseter. Han hadde til og med vært på Vålerenga kamp! GAIS OSLO styret ser på dette som god markedsføring!

En time før kamp, drar man den korte veien opp til stadion. Undertegnede skulle finne billetter til oss, havnet først feil kø, så ny kø som også var feil. Tilslutt fant jeg riktig kø og skulle betale for 3 billetter til oss! Men nei da, billettene var gratis! Tusen takk til GAIS og ikke minst Erik Bergkvist for den hyggelige overraskelsen. GAIS Oslo fikk tilbud om intervju på indre bane, men en times varsel var litt knapt og vi trengte litt mer tid på oss. Vi vil vi jo gjøre det skikkelig og ikke slik som Mats Rossli Olsen gjorde det før ICA Gøteborg kampen.

Det nye konseptet i år med pub og så ut på stadion for å se kamp virket veldig bra, men man kunne ikke ta med øllet ut på stadion, man måtte komme inn å sitte der. Både pluss og minus med det konseptet der altså.

Kampen endte som sagt 0-0, men GAIS burde ha vunnet. Etter kampen ble det en tur i klubbshopen, men utvalget var litt lite, så én kjøpte vimpler, lighter og kopp (mugge på svensk), ´Buss-for-tog´ kjøpte nada, mens formann Kjelstrup ble kjempeglad når han fant replica drakt!.

Middag og øl for ble inntatt på Harrys. Hvem det var sitt forslag med Banansplit-bombe til 179 kr krangles det fortsatt om; GAIS OSLO mener det er ALTERNATIVE GAIS OSLO (han som tok buss-for-tog) og han mener motsatt. Kvelden fortsatte på Skotten før man tok en tidlig kveld etter nok en bra tur til Gøteborg. Vi kommer tilbake til kampen hjemme mot Ljungskile,så da vet dere det.

Neste kamp vi viser fra Enga Pub blir trolig kampen mot ØIS i august. Følg oss på sosiale medier eller på hjemmesiden vår.

Heja GAIS

/Formann Kjelstrup