Intervju med Radio Rantorget

Fordi som ikke vet det, hva er Radio Rantorget?

En go podcast om GAIS. Eftersom ingen annan tog tag i att sitta och snacka skit om GAIS och allt som ständigt händer runt föreningen så fick vi ta på oss det. Det är viktigt att upprätthålla och försöka skapa mer intresse kring föreningen, och att ha en pod är ett sätt att bidra till det. Det hela började med att Fredric, Oliver och Påsen började snacka förra hösten om att dra igång en ny podcast, samtidigt som Joel (som tidigare varit en del av Storgatan 7) också var sugen på att köra igång med en ny pod som skulle kunna få längre livslängd. Så vi drog igång tidigt 2020 där vi lyckades samla ihop ett gäng medverkande, vilket lett till att vi kan få ut avsnitt ofta även om någon inte kan medverka i ett avsnitt. Vi är nu ca 10 medverkande som är med i varierande omfattning och frekvens.

Hvordan er livet med en podcast?

Det är för jävligt. Inte nog med att vi kollar på matcher som Akropolis-Trelleborg för att hålla koll på framtida motståndare, vi får också stå ut med mycket sexuella inviter, skamliga förslag, hatmejl, drev och kärleksbrev.

GAIS Supportere i Oslo har hørt podcasten og syns det er er veldig bra. Hva er drømmegjesten? 

Tack! Vi har snackat mycket om att vi vill ha med Alec Axén i podden så det får vi väl svara då. Håkan Hellström hade ju varit fett att ha hemma i vardagsrummet också. Sesongen 2020 har startet, hvordan har startet vært for GAIS? Hvilket spillere må heve laget?. Nystrøm & Mervan?
Det har varit lite upp och ner, spelet har inte satt sig än riktigt, samtidigt har vi blivit lite bättre i princip för varje omgång så hoppet lever om att både målen och trepoängarna börjar rulla in! Calle och Mervan kommer vara superviktiga i år med sin rutin och spetsegenskap men kanske framförallt med sina ledaregenskaper som kan bidra till att höja sina medspelare till högre nivåer. Sen kommer Yarsuvat (mål och länkspel), Ladan (ledaregenskaper och speluppbyggnad) och framförallt Wängberg (fart, kraft, hjärta och hög lägstanivå) bli oerhört viktiga för GAIS i år.

GAIS og salg av merch er viktig, men hva bør man kjøpe da?

Framförallt bör GAIS släppa mer merch. Man påstår ofta från GAIS håll att varumärket är starkt och viktigt att värna om, då får man visa det och ta fram mer merch. Ett badlakan står högt upp på önskelistan samt även en snygg mugg. Matchtröjan har varit snygg de senaste åren, så det rekommenderar vi varmt att köpa.

Hvis man skal lokke flere folk til Gøteborg for å se på GAIS, Steder dere anbefaler for å møte andre supportere osv?

Då är John Scott’s Stable platsen man ska bege sig till! Där sitter Gårdakvarnen och har samling inför varje hemmamatch, säljer merch och medlemskap.

Dere har ganske bra oversikt over GAIS, hvem blir ny  klubbsjef etter Erik Bergkvist?

Ingen. Så länge som vi inte får ha publik och inte kan sälja spons i samma grad som när det inte är en pandemi så kommer vi inte anställa någon. På sikt hoppas vi på Fredrik Lundgren, men tills han blir sugen på att ta jobbet lär det kanske snarare bli någon från näringslivet än från sporten. Problemet är att kompetent folk från näringslivet kostar mycket pengar, något som är en bristvara i GAIS.

Hvis man har cash til overs, hvor i GAIS systemet ville dere sette All inn på?

Vi hade satsat pengarna på ungdomsverksamheten. Ett annat projekt som är viktigt att fortsätta satsa på är Gårdstensfotbollen, så någon av de två hade vi lastat in pengarna på. Ett tredje alternativ kan vara att öronmärka pengarna till en värvning av Malkolm Moenza.

Om 5 år hvor er GAIS da?

I allsvenskan.