Intervju med GAIS Today

Intervju med Emil Gannve fra GAIS Today

Fortell litt om årets prosjekt med GAIS Today?

-GAIS Today drog igång redan 2017 och höll igång ett par säsonger, men har nu haft ett litet uppehåll då vi som drev det från början fått en del andra uppdrag som tagit upp mycket av vår tid. Den här säsongen har ju blivit väldigt speciell på flera sätt, där ett av dem är att vi inte kan se matcher på plats och umgås med andra gaisare på läktarna. Någon gång i våras kände jag att det hade varit trevligt att dra igång matchprogrammen igen, för att kunna bidra med något i samband med matcherna för att kompensera något för att vi inte kan följa matcherna från läktarhåll. På grund av omständigheterna har jag inte samma möjlighet att erbjuda alla gaisare fysiska matchprogram på samma sätt som tidigare, men efter samtal med Makrillarna kom vi överens om att samarbeta och erbjuda programmen i deras webshop. Det blev också bestämt att intäkterna skulle gå till GAIS, för att hjälpa till med den ekonomiska biten nu när de förlorar sina intäkter från matcherna. Planen är att erbjuda digitala program fram till dess att vi kan se matcherna på läktarna igen, då vi kommer återgå till fysiska program.

GAIS vant sist hjemme mot Dalkurd, er GAIS pågang nå?

-Tyvärr har vi ju åkt på två förluster sedan dess och tappat poäng mot Umeå. Det finns vissa moment GAIS måste jobba mer med innan spelet känns stabilt nog. Men jag upplever mig också ha sett en del ljusglimtar genom matcherna hittills, såväl som mot Dalkurd, J-Södra och Umeå. Om GAIS lyfter sin lägstanivå och jobbar hårt med de moment där vi brustit så här långt under säsongen, så kan nog laget faktiskt lyfta till en bättre prestation i år än i fjol.

Hvem blir årets hit i GAIS laget? Får man en toppscorer med flere enn 5 mål?

-Några spelare jag skulle vilja lyfta är Mathias Karlsson som agerat stabilt mellan stolparna, men också Fredrik Martinsson. Båda har potential att bli “årets hit”. Om Mervan och Ricky får igång målskyttet tror jag de kan prestera bra målmässigt båda två, och fem mål är inget orimligt mål att sätta för nån av dem. Wängberg har också han potential att näta både en och annan gång i år. Noteras kan att Wängberg, Karlsson och Mervan är topp tre i Gårdakvarnens kvarnliga just nu, efter matchen mot AFC Eskilstuna.

GAIS som veldig mange andre lag trenger cash. Kom gjerne med tips på hvordan man kan støtte GAIS.

-Ett sätt är att köpa stödbiljetter och matchprogram i samband med match, för att täcka bortfallet av de intäkter GAIS har under match. Är man inte medlem i föreningen än, är det något man kan bli för att stötta GAIS ekonomiskt. Givetvis kan man också kika in på gaisare.se för att köpa halsdukar, muggar och annat man vill ha. Sen finns det också andra spontana swishkampanjer som enskilda gaisare drar igång, vilka visserligen kan vara svårt att hålla koll på men brukar gå att hitta på olika GAIS-grupper i sociala medier.

Så kort sagt, köp stödbiljetter och annat av GAIS, följ dem i valfri kanal för att se nya ekonomiska initiativ och köp matchprogram från GAIS Today.

Tror du man får sett GAIS live på stadion i 2020??

-Jag är tveksam till det tyvärr, tror det skulle kunna röra sig om de sista 5-10 omgångarna om det alls blir aktuellt. Troligtvis får vi dessvärre sikta in oss på att kunna återvända till läktarna nästa säsong.

Et stort lyspunkt i 2020 er Radio Rantorget, spesielt for folk som ikke bor i Gøteborg og får med med seg alt.

-Kan bara instämma helt och hållet! Mycket skönt att kunna ha en podd om sin förening och allt som händer runt den. Skulle vilja uppmana dem som inte lyssnat på den än att göra det.

Hvilken plass havner GAIS på i 2020?

-I år känns det inte som att placeringen är det viktiga för GAIS, utan snarare att kunna bygga ihop ett lag och en förening som inom några år kan utmana på allvar om allsvenskt avancemang. Det kommer inte vara en dans på rosor och måste få ta sin tid. Om GAIS lyfter sin lägstanivå vågar jag ändå tro, eller kanske snarare hoppas, på en mittenplacering i år.

Sjekk denne siden for GAIS effekter: https://makrillshopen.se/sv/